home /

Despre Mine

Avocat Ionut DucaruExperienta mea se bazeaza pe o indelungata practica, mai bine de zece ani in activitatea de jurist, activitate ce a inclus, avand in vedere pionieratul privatizarilor in Romania si negocieri privind incheierea contractelor de privatizare. De asemenea, am acordat consultanta juridica si reprezentare in instanta a societatilor pe actiuni in legatura cu activitatile comerciale ale acestora.

Am oferit consultanta juridica atat societatilor pe actiuni dar si cu raspundere limitata in domenii precum fuziuni, achizitii, negocieri de contracte comerciale, litigii comerciale, civile, administrativ fiscale, litigii de munca, proprietate intelectuala si concurenta neloiala. Pe langa serviciile de consultanta, mi-am reprezentat clientii in mod eficient, atat in fata instantelor de judecata cat si in fata instantelor arbitrale.

Experienta dobandita intr-o perioada de peste 10 ani, datorita multiplelor probleme ce se iveau in viata unei societati comerciale dar si contextul unui cadru legislativ in continua modificare, m-au condus catre o cat mai buna perfectionare.

Astfel, de la debutul profesiei de jurist si pana in prezent, mi-am extins in mod constant aria experientei profesionale in domeniile legate de dreptul societar, dreptul comercial, dreptul comertului international, drept financiar si fiscal, drept administrativ, dreptul concurentei, dreptul proprietatii intelectuale toata aceasta activitate constituind o provocare permanenta si o imbogatire semnificativa a experientei mele juridice.

Mai mult decat atat, pe lângă reprezentare ofer si servicii de consultanţă juridica, fara de care, viata unei societati comerciale ar fi golita de continut, tinand cont de faptul ca activitatea in domeniul corporativ a devenit, datorita procesului de globalizare tot mai complexă. Contractele de consultanţă pe termen lung cred ca sunt soluţia cea mai potrivită pentru evitarea unor situaţii conflictuale sau a unor litigii datorate de multe ori necunoaşterii în profunzime a specificului şi particularităţilor proprii oricărei societati comerciale, asa zisa "bucatarie" a fiecarei societati.

In alta ordine de idei, stabilitatea reprezentarii unei societati comerciale ce se confrunta cu multiple probleme, nu poate fi decat soluţia ideală pentru un rezultat favorabil.

Daca doriti fapte si nu vorbe, realitate si nu fictiune, solutii si nu promisiuni, vă stau la dispoziţie.

Avocat Ion DUCARU
 

Stiri Legislative

21sep

 

Ordonanţă nr. 30 din 31/08/2011 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, precum şi pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale

 

citeste mai mult
22aug

 

Hotararea nr. 500 din 18/05/2011 privind registrul general de evidenţă a salariaţilor

 

citeste mai mult
13apr

Legea nr. 40 din 31/03/2011 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 53/2003 - Codul muncii

citeste mai mult
05jan

 

Ordonanţă de urgenţă nr. 117 din 23/12/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale

 

citeste mai mult
17sep

 Ordonanţă de urgenţă nr. 50 din 09/06/2010 privind contractele de credit pentru consumatori

 

citeste mai mult
18aug
Legea nr. 171 din 16/07/201 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice
citeste mai mult
28jul

Ordonanţa de urgenţă nr. 54 din 23/06/2010 privind unele măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale

citeste mai mult
25jul
Legea nr. 140 din 07/07/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici
citeste mai mult
08jul
Ordonanta de urgenta nr. 75 din 30/06/2010 privind modificarea si completarea Legii concurentei nr. 21/1996
citeste mai mult